Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Handledning i psykosocialt arbete" by Lisbeth Johnsson & Gunnar Bernler " Book PDF Kindle ePub Free

Handledning i psykosocialt arbete

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Handledning i psykosocialt arbete
  • Author : Lisbeth Johnsson & Gunnar Bernler
  • Release Date : January 21, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 3056 KB

Description

Det behandlingsarbete och förebyggande arbete som bedrivs inom socialtjÀnsten, den psykiatriska vÄrden och flera andra omrÄden Àr till övervÀgande del av psykosocial karaktÀr. Detta innebÀr att man arbetar med mÀnniskor som befinner sig i en ofta mycket problematisk livssituation, och för vilka en kombination av insatser som materiellt stöd, praktiska rÄd och samtalsbehandling Àr nödvÀndig om man skall kunna Ästadkomma gynnsamma förÀndringar.
Handledning Àr ett mÄste för den som skall lÀra sig bedriva denna svÄra verksamhet med utsikt till framgÄng. Författarna till den hÀr boken utvecklar en till stora delar helt ny handledningsmodell grundad pÄ systemteori och psykodynamisk teori. Modellen Àr Àven tillÀmpbar för flera former av psykoterapihandledning. Den illustreras med mÄnga livfulla exempel, och lÀsarna fÄr ocksÄ följa en handledningsgrupps arbete under tvÄ Ärs tid.
Tredje oförÀndrade utgÄvan.
Gunnar Bernler Àr professor emeritus i socialt arbete och i dag aktiv bl a som handledare av doktorander. Lisbeth Johnsson Àr fil dr och docent i socialt arbete, verksam som forskare och lÀrare vid Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet.
Författarna har tillsammans Àven givit ut Teori i psykosocialt arbete, Att handleda praktikanter i sociala yrken och Behandlingens villkor (i samarbete med Anette SkÄrner) samt Psykosocialt arbete - idéer och metoder (i samarbete med Lilja Cajvert och Hans Lindgren).


Download Books "Handledning i psykosocialt arbete" PDF ePub Kindle